EXPEDUJEME KAŽDÝ DEŇ DO 11:00. ZAJTRA MÔŽETE MAŤ BALÍČEK DOMA I NA SLOVENSKU.

Pivovar Kosíř - pivo v Pet

Na tejto stránke nájdete pivá v PET fľašiach zo skvelého Minipivovaru Kosíř. Tak na čo ešte čakáte, choďte ich omrknúť. ;-)

#showmore#

Minipivovar Kosír leží pri najvyššom hanáckom vrchole Kosír. Ponúka tradične varené české ležiaky, ktoré sú nefiltrované a nepasterizované s jemným zákalom vytvoreným pivovarskými kvasnicami.

Ich základnou produkciou je svetlý 12º ležiak Gabriell a polotmavé 11º pivo Haltier. V priebehu roka je na čape možnosť ochutnať viacstupňové špeciály ako napr. Vianočný špeciál.

 

Ako vyrába ich pivá?

Štyrmi základnými surovinami na výrobu piva v Minipivovare Kosír sú slady z hanáckeho jačmeňa, kosírska voda, český granulovaný chmeľ a pivovarské kvasnice.

Pivo z minipivovaru Kosír je nefiltrované, nepasterizované vyrábané klasickou technológiou. Kvasenie prebieha na otvorených spilkách pomocou spodných kvasníc približne týždeň. Následné ležanie piva prebieha v ležiackej pivnici pri teplote 2 ° C a to pri 11 ° piva najmenej 27 dní, 12 ° minimálne 38 dní a pri 13 ° piva 65 dní a viac.

 

Minipivovar Kosíř

Umiestnenie

Minipivovar Kosíř sa nachádza v malebnej dedine v českom kraji. Jeho poloha uprostred prírody prispieva k jedinečnej atmosfére a harmónii s okolím. Pre návštevníkov je to ideálne miesto na relaxáciu a užívanie si dobrého piva v krásnom prostredí.

#showmore#

Pôvod a inšpirácia

Minipivovar Kosír vznikol z lásky k tradícii a vareniu piva. Jeho zakladatelia, Ján a Katarína, mali sen o vlastnom pivovare, kde by mohli tvoriť unikátne a chutné pivo. Inšpiráciou im bola česká pivná kultúra a dlhoročná tradícia varenia piva v rodine.

Ponuka pív

V minipivovare Kosír nájdete širokú ponuku pív rôznych štýlov a chutí. Tunajší pivovarníci sa zameriavajú na tradičné české receptúry, ale neboja sa experimentovať s novými ingredienciami a technikami. Medzi obľúbené pivné štýly patria svetlé ležiaky, IPA, stouty a ďalšie.

Proces varenia piva

Varenie piva v minipivovare Kosír je ručný proces, ktorý si vyžaduje starostlivosť a skúsenosti pivovarníkov. Využívajú sa tradičné metódy varenia, ale kombinujú sa s modernými technológiami na dosiahnutie optimálnych výsledkov. Presný postup varenia piva je dôkladne stráženým tajomstvom pivovarníkov.

Kvalita a inovácia

Minipivovar Kosír kladie dôraz na vysokú kvalitu svojho piva. Pivovarníci starostlivo vyberajú suroviny od miestnych dodávateľov a dbajú na ich čerstvosť a kvalitu. V rámci inovácie sa neustále snaží o zlepšovanie svojich receptúr a testovanie nových pivných štýlov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.