EXPEDUJEME KAŽDÝ DEŇ DO 11:00. ZAJTRA MÔŽETE MAŤ BALÍČEK DOMA I NA SLOVENSKU.

Tmavé výčapné

Tu nájdete tmavé výčapné pivá, ktoré vám určite prídu vhod. Tak neváhajte a vrhnite sa do vyberania. ┌( ಠ‿ಠ )┘

 

Najpredávanejšie

9 špeciálov min
 
€20,92
Litovel Černý citron - 0,5L plech
 
€1,29
Rohozec X
Rohozec X
Momentálne nedostupné (nastavte si stráženie dostupnosti)
ROH-X-05
 
€1,10
Bakalar tmava desitka
Bakalář Desítka tmavá
Momentálne nedostupné (nastavte si stráženie dostupnosti)
BAK-2220511/002
 
€1,10
5 položiek celkom
Bakalar tmava desitka
Bakalář Desítka tmavá
Momentálne nedostupné (nastavte si stráženie dostupnosti)
€1,10

Plné pivo temnej farby s výraznou chmeľovou horkosťou.

BAK-2220511/002
Litovel Černý citron - 0,5L plech
€1,29

Míchaný nápoj ze spodně kvašeného piva ležák s příchutí citrónu, s příjemným řízem, hořkostí a plností klasicky vařených piv Litovel. Vyznačuje se osvěžující citronovou vůní a...

LI-CC-PL
Litovel černý citron nealko
€1,13

Kombinuje v sebe príjemný ryz, horkosť a plnosť klasicky varených pív Litovel s citrónovou príchuťou. Má farbu tmavého piva a osviežujúcu citrusovú vôňu.

LI-CIN-PL
9 špeciálov min
Novinka Tip + Darček zdarma
€20,92

Pivo v plechu - 9 špeciálov Parádne darčekové balenie špičkových pív v plechu obsahuje výber 9 skvelých rôznych pív z poctivých stredných a malých českých pivovarov - osvedčený...

PI-PL-9
Rohozec X
Rohozec X
Momentálne nedostupné (nastavte si stráženie dostupnosti)
€1,10

Tmavé pivo varené z niekoľkých druhov svetlých a pražených jačmenných sladov, temne karamelovej farby, ocenené na mnohých prestížnych degustačných súťažiach.

ROH-X-05

Úvod

Tmavé výčapné pivo, známe aj ako "čierne pivo", je nevyhnutnou súčasťou bohatej českej pivnej tradície. Toto pivo, ktoré svojou farbou pripomína hlboký jantár, ponúka široké spektrum chutí a vôní. V tomto článku sa pozrieme na históriu, výrobu, rôzne druhy a charakteristické rysy tmavého výčapného piva. Tiež sa dozvieme o zdravotných prínosoch tohto piva a ako ho správne ochutnať.

#showmore#

História tmavého výčapného piva

Historie tmavého výčepního piva sahá až do středověku, kdy bylo mezi pivovary běžné vaření tmavých piv. V průběhu času se rozšířilo po celém světě, a dnes se těší značné popularitě v mnoha zemích.

Rozdiel medzi svetlým a tmavým pivom

Najvýraznejším rozdielom medzi svetlým a tmavým pivom je obsah pražených sladov. Zatiaľ čo svetlé pivo obsahuje iba mierne pražené slady, tmavé pivo má intenzívnejšiu praženú chuť a tmavú farbu.

Výroba tmavého výčapného piva

Zloženie

Základom každého pivného receptu je slad, voda, chmeľ a kvasnice. Pri tmavom výčapnom pive sa používajú tmavé slady, ktoré mu dodávajú charakteristickú farbu a chuť.

Proces varenia

Varenie piva začína zmiešaním sladu s vriacou vodou, čím vzniká sladový nálev. Po varení sa nálev odstaví a prepasíruje, odstránia sa tak zvyšky sladu a získa sa sladový extrakt.

Kvasenie a zrenie

Nasleduje kvasenie, kedy sa pridá kvasnica do sladového extraktu, čo začne proces kvasenia. Po ukončení kvasenia pivo zreje, aby sa zdokonalili jeho chuťové vlastnosti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.