Pivovar Kosíř
Minipivovar Kosír leží pri najvyššom hanáckom vrchole Kosír.
Ponúka tradične varené české ležiaky, ktoré sú nefiltrované a nepasterizované s jemným zákalom vytvoreným pivovarskými kvasnicami.
Ich základnou produkciou je svetlý 12º ležiak Gabriell a polotmavé 11º pivo Haltier. V priebehu roka je na čape možnosť ochutnať viacstupňové špeciály ako napr. Vianočný špeciál.
Ako vyrába ich pivá?
Štyrmi základnými surovinami na výrobu piva v Minipivovare Kosír sú slady z hanáckeho jačmeňa, kosírska voda, český granulovaný chmeľ a pivovarské kvasnice.
Pivo z minipivovaru Kosír je nefiltrované, nepasterizované vyrábané klasickou technológiou. Kvasenie prebieha na otvorených spilkách pomocou spodných kvasníc približne týždeň. Následné ležanie piva prebieha v ležiackej pivnici pri teplote 2 ° C a to pri 11 ° piva najmenej 27 dní, 12 ° minimálne 38 dní a pri 13 ° piva 65 dní a viac.