Rohozec - pivné sudy 50l
Na tejto stránke nájdete pivá v súdku 50l z rajského Pivovar Rohozec. Tak na čo ešte čakáte, choďte ich omrknúť. ;-)
#showmore#
Božské pivo z raja! Trocha zveličenia, ale pivovar Rohozec je skutočne z Českého raja, nachádza sa v Malom Rohozci neďaleko Turnova.
Jeho vznik sa datuje do roku 1850, kedy ho založil Ferdinand Unger. V súčasnosti, od roku 2004, ho vlastní spoločnosť PIVOVAR ROHOZEC a.s. Tradičný a poctivý spôsob varenia piva bol našťastie zachovaný.
Rohozecké pivá sa varia z chmeľu typu žatecký červeňák, českých sladov plzenského typu pestovaných v okolí pivovaru a hlavne vody z vlastných pramenísk z Vazoveckého údolia.
Piva z produkcie pivovaru Rohozec zaznamenávajú úspechy v mnohých degustačných súťažiach.
Kto ste ešte nemali tú česť ochutnať rohozecké pivo, neváhajte a urobte tak – napríklad tu – sú súčasťou všetkých našich ochutnávkových, degustačných a darčekových balení.
Najpredávanejšie
Pivovar Rohozec
Pivovar Rohozec je známy svojou bohatou históriou a tradíciou. Už od svojho založenia v roku 1850 sa pivovar zameriava na výrobu vysoko kvalitného piva s využitím tradičných postupov. Pivovar Rohozec sa môže pochváliť dlhým zoznamom ocenení za svoje vynikajúce pivo a stal sa obľúbeným cieľom milovníkov piva z celého sveta.
#showmore#
Vznik piva
Pri varení piva v pivovare Rohozec sa používajú iba najkvalitnejšie suroviny. Hlavnými zložkami piva sú slad, voda, chmeľ a kvasnice. Každá zložka má významný vplyv na konečnú chuť a kvalitu piva. Varenie začína procesom miešania sladu s vodou, ktorý sa nazýva miešanie. Týmto procesom sa uvoľňujú cukry zo sladu, ktoré sú následne kvasené kvasnicami. Kvasnicová fermentácia premieňa cukry na alkohol a oxid uhličitý, čím vzniká alkoholický nápoj.
Chuť piva
Pivovar Rohozec je známy predovšetkým svojím radom tradičných českých pív, ako je svetlý ležiak, polotmavý ležiak a tmavý ležiak. Tieto pivá sú varené podľa tradičných receptúr a používajú sa pri ich výrobe iba kvalitné suroviny. Vďaka tomu majú výbornú chuť a arómu, ktorá si získava srdcia pivných znalcov.