Pivovar Louka
Ich pivo vyrába prostredníctvom modernej nerezovej technológie za použitia klasických výrobných postupov českého piva, ktoré má doma aj vo svete veľkú obľubu.
Na výrobu piva používajú slad z regionálnych sladovní, a to z Kroměříža a Záhliníc. Voda je miestna, chmeľ žatecký. Varňa pivovaru je dvojnádobová, vyrážaná mladina 20 hl. Varí dekokčným spôsobom na dva rmuty. Várka trvá 9 hodín, nasleduje spílanie, tj chladenie mladiny na zákvasnú teplotu 8 °C. Používajú kvasinky spodného kvasenia. V kvasných tankoch prebieha hlavné kvasenie pri teplotách cca 10,5 ° C, ktoré trvá podľa stupňovitosti piva 7-10 dní. Ku koncu chladia razantnejšie tak, aby kvasinky sedimentovali ku dnu.
Potom sa mladé pivo suduje do ležiackych tankov s objemom 40 hl, kde dozrieva po dobu 30 až 60 dní. Tu pivo získava konečný buket alebo charakter, dobou ležania dochádza k zjemňovaniu chuti av neposlednom rade sa pivo prírodnou cestou sýti vznikajúcim CO2, ktorý pivu dodáva šmrnc a penivosť. Tanky sú opatrené duplikátorom, za pomocou ktorého udržujú v tankoch optimálnu teplotu. Ako chladiace médium slúži glykol. Systém je riadený počítačom.
Nasleduje stáčanie piva do vysanitovaných kegov v nefiltrovanej podobe s obsahom kvasiniek (obsahujú zdraviu prospešné vitamíny radu B) alebo sa pred stáčaním prefiltruje na kremelinovom filtri.