Zelené pivo
Zelené pivo je jedinečným a chutným nápojom, ktorý má množstvo výhod:
- Zelené pivo obsahuje mnoho prospešných látok, ako sú antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré pomáhajú posilňovať imunitu a zlepšovať celkové zdravie.
- Zelené pivo má jedinečnú arómu, ktorá sa líši od bežných pív. Pri správnej príprave má pivo jemnú sladkú chuť a arómu, ktorá sa len tak nezabúda.
- Zelené pivo je unikátny a menej známy nápoj, ktorý sa líši od bežných pív. Jeho kúpa a vyskúšanie je zaujímavým zážitkom pre milovníkov pív.
- Zelené pivo má bohatú históriu a tradíciu, ktorá siaha až do staroveku. Jeho výroba a konzumácia sú pevnou súčasťou tradícií mnohých krajín.
V kombinácii s kvalitou a chuťou, ktorú zelené pivo ponúka, je jasné, že si ho stojí za to vyskúšať. Či už ste milovníkom pív alebo hľadáte niečo nové a zaujímavé, zelené pivo je skvelou voľbou.
Najpredávanejšie

Predpredaj zeleného piva 2025 zahájený!Predpredaj - V distribúcii od 10. 4. 2025Objednávky prijímame do VYPREDANIA ZÁSOB. Ďakujeme za pochopenie :-) Jarne ladený, pripravený na...
Zelený štvrtok prichádza. Máte už prichystané populárne zelené pivo?
Zelený štvrtok je na základe kresťanských zvykov považovaný za piaty deň svätého týždňa. Deň symbolizuje slávnu poslednú večeru kresťanského spasiteľa Ježiša Krista. Zároveň sa jedná o príležitosť, počas ktorej nesmie chýbať popíjanie zeleného piva. Máte už svoj zelený mok pripravený?
Zelený štvrtok je za dverami
Nemusíte byť práve praktizujúcim kresťanom, aby ste si dokázali dostatočne užiť oslavy Zeleného štvrtku. Každý rok sa tento deň stáva jednou veľkou párty, na ktorej tečú litre zeleného pitia. Predovšetkým pre majiteľov krčiem sa jedná o skutočný sviatok. To samozrejme len za predpokladu, že pripraví dostatočné množstvo piva.
Rovnaká situácia platí aj pre všemožných hostiteľov čakajúcich návštevu svojich priateľov v spomínaný deň. Bez zeleného piva to jednoducho nejde. Tu však musíte všetci spozornieť. Prečo? Je najvyšší čas začať premýšľať o zohnaní dostatočného množstva pitia na svoju oslavu.
Zelené pivo 2025
Najlepším spôsobom, ako zohnať nenahraditeľné zelené pivo, sú naše stránky. Každoročne najpopulárnejším riešením pre tento deň sú naše 5l súdky naplnené slávnou tekutinou. Ich obľúbenosť dokazuje ohromné množstvo predobjednávok, ktoré dostávame pravidelne už niekoľko týždňov pred Zeleným štvrtkom.
Samotná distribúcia piva pre tento rok začne už 10.4. 2025, teda sa nemusíte báť, že by ste svoju slávnu oslavu museli podniknúť nepripravení. To platí prirodzene iba v prípade, keď sa stihnete predzásobiť včas. Neváhajte teda a vyberte si svojho favorita v našej ponuke.
Prajeme vám príjemnú oslavu prežitú s vašimi najbližšími a dúfame, že si spoločne pripijete naším výberovým zeleným pivom. S takou voľbou nešliapnete vedľa a budete mať istotu spokojných hostí.
Najlepšie metódy varenia zeleného piva
Zistite, ako správne pripraviť zelené pivo pomocou najlepších metód varenia. Naučte sa všetko o tomto tradičnom pive a ako ho pripraviť správne.
Zelené pivo je tradičné pivo, ktoré pochádza z Českej republiky a je obľúbené po celom svete. Tento druh piva sa vyrába z čerstvých jačmenných klíčkov, čo mu dáva sviežu chuť a zelenú farbu. Existuje niekoľko metód varenia zeleného piva, ktoré sa od seba líšia výslednou chuťou a kvalitou piva. V tomto článku sa pozrieme na najlepšie metódy varenia zeleného piva a ukážeme vám, ako si ho pripraviť sami doma.
História varenia zeleného piva
Zelené pivo sa prvýkrát varilo v Českej republike už v 17. storočí a odvtedy sa stalo tradičným pivným štýlom v krajine. Pivo sa vyrába z čerstvých jačmenných klíčkov, ktoré sa následne sušia a namáčajú do vody. Tento proces dodáva pivu sviežu chuť a zelenú farbu.
Príprava jačmenných klíčkov
Pred samotným varením je nutné správne pripraviť jačmenné klíčky. Tie sa najprv sušia a potom sa namáčajú do vody po dobu 24 hodín. Po tejto dobe sa klíčky odstraňujú a pivo sa varí pomocou ďalších surovín, ako sú slad, chmeľ a voda.
Jačmenné klíčky sa najprv sušia na slnku alebo v sušičke. Sušenie trvá obvykle niekoľko dní, kým nezískajú správnu konzistenciu a farbu.
Po sušení sa jačmenné klíčky namáčajú v čistej vode po dobu 24 hodín. Toto namáčanie pomáha klíčkom rozvinúť svoju chuť a farbu. Po uplynutí 24 hodín sa klíčky odstraňujú a pivo sa pripravuje ďalej.
Najlepšie metódy varenia zeleného piva
Existuje niekoľko metód varenia zeleného piva, z ktorých niektoré sú lepšie ako iné. Tieto metódy sa líšia výslednou chuťou a kvalitou piva. Nasledujúce sú niektoré z najlepších metód varenia zeleného piva:
Tradičná česká metóda
Tradičná česká metóda varenia zeleného piva je najstaršou a najznámejšou metódou. Túto metódu možno nájsť v mnohých pivovaroch v Českej republike a je vysoko cenená pre svoju chuť a kvalitu.
Moderná metóda
Moderná metóda varenia zeleného piva sa líši od tradičnej slovenskej metódy tým, že sa používajú moderné technológie a suroviny. Táto metóda využíva špeciálneho sladu a chmeľu, ktoré dodávajú pivu špecifickú chuť a vôňu.
Domáca metóda
Domáca metóda varenia zeleného piva vám umožní pripraviť si pivo sami doma. Túto metódu je možné vykonať pomocou špeciálneho vybavenia a surovín, ktoré je možné ľahko zakúpiť.
AFQ
Je možné variť zelené pivo doma?
Áno, je možné variť zelené pivo doma pomocou domácej metódy varenia.
Aké suroviny sú potrebné na varenie zeleného piva?
Na varenie zeleného piva sú potrebné jačmenné klíčky, slad, chmeľ a voda.
Je nutné sušiť jačmenné klíčky pred varením zeleného piva?
Áno, jačmenné klíčky je potrebné najprv usušiť, aby sa zabezpečilo, že pivo bude mať správnu farbu a chuť.
Je nutné namáčať jačmenné klíčky po sušení?
Áno, jačmenné klíčky je nutné po sušení namáčať v čistej vode po dobu 24 hodín.
Existujú rozdiely medzi tradičnou českou a modernou metódou varenia zeleného piva?
Áno, existujú rozdiely medzi tradičnou českou a modernou metódou varenia zeleného piva. Tradičná česká metóda využíva staršie technológie a suroviny, zatiaľ čo moderná metóda využíva moderné technológie a suroviny.