Koncentrát na varenie piva Lager Coopers 1,7kg na 23l piva
Podrobný popis
Uzavretú plechovku s extraktom vložíme na 10 minút do nádoby s horúcou vodou, ide o skvapalnenie obsahu, ktoré nám uľahčí vylúhovanie. Do 5-litrovej nádoby nasypte 1 kg cukru (pozn. cukor je možné nahradiť glukózou, pivovarským cukrom alebo sladom), pridajte 2 litre vriacej vody a miešajte, kým sa cukor nerozpustí, potom pridajte obsah plechovky a dôkladne premiešajte znovu. Po vychladnutí prelejte roztok do fermentačnej nádoby alebo balónika. Pridajte 20 litrov vlažnej vody a dôkladne premiešajte. Potom pridajte skôr hydratované droždie. Po pridaní kvasníc všetko dôkladne premiešame a otvor nádoby uzavrieme kvasnou trubicou. Pri stáčaní piva pridajte do každej fľaše správne množstvo cukru, pivovarského cukru alebo glukózy, aby pivo nasýtili oxidom uhličitým. Na odmeranie potrebného množstva cukru alebo glukózy môžeme použiť špeciálnu odmerku alebo malú lyžičku - 1 plochá lyžička je asi 5g cukru/glukózy.
Cooper's Family Brewery, 703 N Washington Ave, Scranton, PA 18509, Spojené státy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.