Tmavé výčapné
Tu nájdete tmavé výčapné pivá, ktoré vám určite prídu vhod. Tak neváhajte a vrhnite sa do vyberania. ┌( ಠ‿ಠ )┘
Najpredávanejšie
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
Úvod
Tmavé výčapné pivo, známe aj ako "čierne pivo", je nevyhnutnou súčasťou bohatej českej pivnej tradície. Toto pivo, ktoré svojou farbou pripomína hlboký jantár, ponúka široké spektrum chutí a vôní. V tomto článku sa pozrieme na históriu, výrobu, rôzne druhy a charakteristické rysy tmavého výčapného piva. Tiež sa dozvieme o zdravotných prínosoch tohto piva a ako ho správne ochutnať.
#showmore#
História tmavého výčapného piva
Historie tmavého výčepního piva sahá až do středověku, kdy bylo mezi pivovary běžné vaření tmavých piv. V průběhu času se rozšířilo po celém světě, a dnes se těší značné popularitě v mnoha zemích.
Rozdiel medzi svetlým a tmavým pivom
Najvýraznejším rozdielom medzi svetlým a tmavým pivom je obsah pražených sladov. Zatiaľ čo svetlé pivo obsahuje iba mierne pražené slady, tmavé pivo má intenzívnejšiu praženú chuť a tmavú farbu.
Výroba tmavého výčapného piva
Zloženie
Základom každého pivného receptu je slad, voda, chmeľ a kvasnice. Pri tmavom výčapnom pive sa používajú tmavé slady, ktoré mu dodávajú charakteristickú farbu a chuť.
Proces varenia
Varenie piva začína zmiešaním sladu s vriacou vodou, čím vzniká sladový nálev. Po varení sa nálev odstaví a prepasíruje, odstránia sa tak zvyšky sladu a získa sa sladový extrakt.
Kvasenie a zrenie
Nasleduje kvasenie, kedy sa pridá kvasnica do sladového extraktu, čo začne proces kvasenia. Po ukončení kvasenia pivo zreje, aby sa zdokonalili jeho chuťové vlastnosti.

 
                    
                
         
                
         
                
         
                
         
                
         
                                    
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                    